Nový rok, zdravé já! 5 tipů pro skvělý začátek

10. 01. 2024Hynek Poul

Nový rok, zdravé já! Nový začátek a s ním přichází mnoho slibů, plánů a předsevzetí. Avšak, jak často se nám stane, že naše iniciativa a nadšení postupně vyprchají a naše plány zůstanou nedořešené? Ukážeme ti, jak si udržet motivaci pomocí 7 jednoduchých kroků a následně představíme 5 tipů pro skvělý začátek ke tvé zdravé cestě pro rok 2024. Jdeme na to!

Nový rok, zdravé já

7 Tipů jak udržet motivaci k plnění novoročních cílů

Motivace je klíčovým prvkem pro dosažení cílů, a přesto se mnoho lidí během roku ztrácí v džungli vlastních předsevzetí. Ztráta motivace je běžným jevem. Když začneme s plány na nový rok, často nám chybí určitá trvanlivost, která by nás udržela na správné cestě. Jak tedy udržet motivaci a dosáhnout našich cílů?

1, Specifické cíle

Stanov si konkrétní a měřitelné cíle. Mít jasnou představu o tom, co chceš dosáhnout, ti pomůže zaměřit se na konkrétní úkoly.

2, Rozložení na menší úkoly

Rozděl svůj cíl na menší kousky. Dílčí úspěchy tě budou motivovat a dávat ti pocit postupu.

3, Připomeň si “Proč”

Udržuj si před očima důvody, proč jsi si daný cíl stanovil/a. To ti poskytne neustálou motivaci a upomene tě, proč to děláš. Chceš zhubnout? Chceš se někomu více líbit? Chceš se cítit skvěle? Nebo chceš prostě žít zdravěji?

4, Flexibilita

Buď otevřen/á změnám. Někdy se cesty k cíli mohou změnit. Flexibilita ti umožní přizpůsobit se novým podmínkám.

5, Podpora a sdílení

Hledej podporu od přátel, rodiny nebo komunity. Sdílení cílů s ostatními ti může poskytnout potřebnou motivaci.

6, Odměny za mezikroky

Po každém dosaženém milníku si udělej malou odměnu. To pomůže udržet motivaci pro další úkoly.

7, Sebekompas

Měj se sebou trpělivost. Ne vše půjde hladce, ale důležité je se z těchto zkušeností učit a pokračovat dál.

Teď už tě nic nepřekvapí a své cíle obstojně dodržíš. A my tě s tom budeme i nadále podporovat, protože sami víme, jaké to je. Nevzdávej to, to zvládneš! 💪

5 zdravých triků do nového roku

Začni nový rok správným směrem. Udržuj si motivaci, cíle si rozlož na menší úkoly a zapoj do svého životního stylu zdravé návyky. A jak na to?

1, Ranní rutina

Začni den sklenicí vody s citronem. Tento rituál pomáhá probudit trávicí systém a podporuje detoxikaci organismu. Mnoho ranních rituálů ti pomůže nakopnou hubnoucí procesy.

2, Pitný režim

Udržujte tělo hydratované. Pijte dostatek vody během dne, což je klíčové pro eliminaci toxinů z těla. Nevíš, kolik by měl být tvůj denní příjem tekutin? Spočítej si to pomocí našeho lehkého vzorečku:

Váha v kg * 0,035 = Doporučený denní příjem tekutin v litrech

Můžeš také využít naší úžasně odolné skleněné láhve, která si pomůže dodržet tvůj minimální denní příjem tekutin, což by mělo odpovídat 1,5 litru. Právě toto množství tělo spotřebuje na "běžnou údržbu" - vyprazdňování, pocení, dýchání.

Skleněná láhev Detoxito

Naše super odolná láhev ti bude elegantním společníkem na cestách.

3, Pohyb každý den

Nechte své tělo pravidelně cvičit. Stačí i krátká procházka nebo cvičení doma, které podpoří krevní oběh a pomůže tělu odplavit toxiny. Nezapomínej se protáhnout v práci. I malé krůčky se počítají.

4, Zelenina na talíři

Zvyš svůj příjem zeleniny a ovoce. Tyto potraviny jsou plné živin a vlákniny, které podporují zdraví trávicího systému. Chceš si pročistit trávicí systém, ale nevíš, jak na to? Mrkni na náš článek o Očistě střev 👈

5, Podpora očisty

Pusť se do přírodní očisty s detoxikačními čaji. Ty mohou být skvělým doplňkem pro očistu těla a podporu trávení. Navíc ti pomoc pomoci i se zadržovanou vodou v těle, od nafouklého břicha nebo podpoří tvoji snahu za vysněnou postavou.

Recenze Detoxito
Je to tak jednoduché a přitom účinné. Netrap se extrémními dietami, nepřeháněj to vše hned ze stratu a udělej si z těchto kroků každodenní rutinu, která přinese kýžené výsledky. Drž se zásad zdravého stravování v průběhu celého roku a budeš se cítit skvěle.

Na závěr

Zahájení nového roku zahrnuje nejen záměry, ale i skutky. Začni s malými změnami ve stravě, pravidelným cvičením a péčí o své tělo. Přidání detoxikačních čajů může být příjemným a podpůrným prvkem pro tvůj zdravotní plán. Opět si připomeneme základ - zdravá strava, pohyb, pitný režim, kvalitní spánek, co nejméně stresu a podpora očisty.

Tímto ti přeji jen to nejlepší do Nového roku, samozřejmě hlavně zdraví ať se ti opravdu splní tvá předsevzetí. Nový rok, zdravé já! Pokud se chceš inspirovat dále ke své zdravější cestě dalším rokem, je potřeba také pečovat o svou obranyschopnost, ať máš vůbec dost energie na další věci. Přečti si náš článek 7 tipů, jak posílit imunitu a buď fit!

Jak posílit imunitu

Zdroje
STRNKOVÁ, Jana. Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin). 2007.
LATA, Jan, et al. Střevní mikroflóra, slizniční bariéra a probiotika u některých interních chorob. Interní Med, 2011.
KUNOVÁ, Václava. Zdravá výživa a hubnutí v otázkách a odpovědích. Grada Publishing as, 2005.
ALEKSIC, Ana. Why Detox Is Important: Colon Cleanse Benefits.

Další články

Komentáře (0)

K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

Zanechat komentář