6 kroků k čisté a zdravé pleti

28. 06. 2023Hynek Poul

Detoxito blog - 6 kroků k čisté a zdravé pleti
Každý den naše kůže bojuje s nejrůznějšími faktory, jako jsou slunce, znečištění ovzduší, stres, špatný spánek nebo nevhodná strava. Tyto faktory mohou negativně ovlivnit zdraví naší pokožky a zanechat na ní nežádoucí stopy, jako jsou akné, suchost, nebo pigmentové skvrny. Pomocí kůže také odcházejí z těla různé škodliviny, především procesem pocení. Proto je důležité pravidelně očistit svou kůži a poskytnout jí potřebnou péči. Kromě těchto tipů níže nesmíme také zapomínat na řádnou ochranu před sluncem, abychom se vyvarovali spáleninám, nepříjemným puchýřům a nedej bože rakoviny kůže.

Jak na zdravou pleť v šesti krocích

Nyní vám představíme 6 jednoduchých kroků, jak se starat o svoji pleť, aby byla krásná, pružná a hlavně zdravá. Pojďte dát budoucím vráskám co proto už teď.

1, Správný přípravek

Prvním krokem k očištění pokožky je nalezení vhodného čistícího přípravku. Vybírejte přípravky na základě svého typu pokožky a potřeb. Pokud máte mastnou pleť, vyberte čistící gel nebo pěnu, které pomohou odstranit nadbytečný maz. Pokud máte suchou pokožku, vyberte olejový čistič nebo krémový přípravek, který bude hydratovat pokožku. Důležité je, aby přípravek neobsahoval agresivní látky, jako jsou sulfáty nebo alkohol, které mohou pokožku vysušovat a dráždit.

2, Očištění pleti

Jakmile máte vybraný správný čisticí přípravek, můžete začít s očištěním pokožky. Nejprve opláchněte obličej teplou vodou, aby se póry rozšířily a nečistoty mohly snadno odejít. Poté aplikujte čistící přípravek na vlhkou pokožku a krouživými pohyby ho vtírejte. Důkladně opláchněte vodou a pokračujte dalšími kroky vaší rutiny péče o pleť.

3, Tonikum

Dalším krokem může být použití toniku, který pomůže vyrovnat pH hodnotu pokožky a zanechat ji čistou a svěží. Pokud máte mastnou pleť, můžete zvolit tonikum s kyselinou salicylovou, která pomáhá odstranit přebytečný maz a zabránit vzniku akné. Pro suchou pokožku může být vhodnější tonikum s kyselinou hyaluronovou, která pomáhá hydratovat a vyhlazovat pokožku.

Detoxito recenze


4, Hydratační krém

Po očištění a použití toniku je důležité aplikovat hydratační krém, který pomůže udržet pokožku vláčnou a chráněnou před vnějšími faktory. Pro mastnou pokožku může být vhodný lehčí, matující krém, zatímco pro suchou pokožku je důležité vybrat hydratační krém s vyšším obsahem olejů a lipidů.

5, Exfoliace

Kromě čištění a hydratace je také důležité exfoliovat pokožku a tím odstraňovat odumřelé kožní buňky. Tento krok by měl být součástí vaší péče o pleť jednou nebo dvakrát týdně, v závislosti na vašem typu pokožky. Existuje několik způsobů, jak exfoliaci provádět:  mechanický, enzymatický nebo chemický peeling. Při výběru exfoliačního přípravku je důležité dbát na opatrnost a vybírat jemnější přípravky pro citlivější typy pokožky. Mechanický může být prováděn jemným krouživým pohybem na vlhké pokožce, enzymatický exfoliant se aplikuje na pokožku a nechá se působit, zatímco chemický exfoliant se aplikuje jako tonikum a pomalu odstraňuje odumřelé buňky.

6, Zdravý životní styl a strava

Kromě toho, aby byla kůže čistá a  hydratovaná, je důležité také věnovat pozornost vaší stravě a životnímu stylu. Zdravá strava, dostatečný pitný režim, kvalitní spánek a minimální stres mohou pomoci udržet zdravou a jasnou pokožku. Inspirujte se u nás o receptech z pohanky, červené řepy nebo chřestu, které jsou nejen chutné a jednoduché, ale hlavně zdravé.

    Závěr

    V závěru je tedy možné říci, že pravidelná očista kůže je klíčová pro udržení zdravé a jasné pokožky. Vyberte si správný čistící přípravek pro svůj typ pokožky, očistěte pokožku kruhovými pohyby, použijte tonikum a hydratační krém a pravidelně provádějte exfoliaci. V kombinaci s zdravým životním stylem a stravou se vaše pokožka bude cítit a vypadat skvěle. A tím se budete cítit skvěle i vy. Přečtěte si také náš článek o Očistě střev, protože cesta za zdravou a čistou pletí začíná již ve střevech. Celková detoxikace, především očista jater a ledvin je důležitá pro podporu nejen našich přirozených procesů, ale také našeho zdraví a sebevědomí. Co to vlastně detoxikace je a jaké má plusy a mínusy se dočtete v našem dalším článku. Máte nějaké super tipy a triky i vy? Nenechávejte si je pro sebe, podělte se s nimi v našich komentářích.

    Bylinkový příběh DetoxitoZdroje
    ◾ HAMMELMANN, Iris. Krásná a zdravá pleť. Grada Publishing as, 2006.
    ◾ DOMBROVSKÁ, Michaela; VAN KOTEN, Lucie. Krásná tvář. Motto, 2019.
    ◾ BEDNÁŘOVÁ, Andrea. Specifika péče o zralou pleť–co může doporučit lékárník.

    Další články

    Komentáře (0)

    K tomuto článku nejsou žádné komentáře. Buďte první, kdo zanechá zprávu!

    Zanechat komentář