Novinky

Jarní bylinky
22. 02. 20240 komentářů
Jaro je obdobím obnovy a nového života, a to platí i pro rostliny. S příchodem jara začínají rašit nejrůznější bylinky, které nejenže ozdobí naše zahrádky a louky, ale také přinášejí mnoho zdravotních benefitů. Pojďte se s námi podívat, které to jsou.
Jak připravit bylinkový čaj
17. 01. 20240 komentářů
Zjistěte, jak připravit bylinkový čaj. Objevte tajemství dokonalého čaje. Naučte se správný výběr, teplotu vody a čas louhování pro šálek plný chutí a vůní.
Vánoční bylinky v kuchyni
13. 12. 20230 komentářů
Objevte kouzlo vánočních bylinek v tradičních receptech: skořice do pečiva, hřebíček v bramborovém salátu či muškátový oříšek ve vaječném grogu. Vytvořte si svůj vlastní vánoční stůl!
Jak snížit krevní tlak
08. 11. 20230 komentářů
Krevní tlak je jedním z klíčových ukazatelů našeho zdraví, který nám může poskytnout důležité informace o stavu našeho kardiovaskulárního systému. Trápí vás vysoký krevní tlak? Zde najdete rady, jak ho snížit zdravě a přírodně.
Šípek účinky
20. 09. 20230 komentářů
Jděte k šípku! Teď je totiž ta nejlepší doba na sběr tohoto přírodního zázraku. Co všechno šípek obsahuje, jak pomáhá, jak se sbírá, suší a jak ho připravit se dozvíte v tomto článku.
Bylinaření v Česku
09. 08. 20230 komentářů
Zajímá vás spojení bylinky a Česko? Pak je tento článek o bylinaření to pravé pro vás. Pojďte s námi nakouknout pod pokličku historie bylinaření v Česku nebo využití různých bylin. Objevte s námi léčivou sílu přírody.
Kopřivový detox
12. 04. 20231 komentář
Víte, že se můžete na jaře skvěle očistit kopřivou? A jak na to? To se dozvíte v našem článku o kopřivovém detoxu. Pojďte podpořit přirozené očistné procesy tímto přírodním pokladem.
Zajímavosti o čaji
01. 02. 20231 komentář
Hledáte informace a zajímavosti o čaji? Přinášíme 7 známých i méně známých faktů, které se pojí s tímto tradičním nápojem.
čekanka účinky na zdraví
14. 11. 20210 komentářů
Čekanka obecná, tahle modrokvětá kráska má mnoho úžasných vlastností. Především pomáhá čistit krev, ale to není vše. A co dalšího umí? Vše najdete v tomto článku.